UCAP

Oosterblokker, 17 augustus 2018

In de markt van opslag en bewaring van voedingsmiddelen en genotsmiddelen (groente, fruit, rijst, mais, graan, tabak, etc.) zijn heel veel partijen actief die tezamen de verschillende facetten van opslag en bewaring verzorgen. Voor alle verschillende facetten zijn eigen besturingssystemen ontwikkeld, die ieder een klein stukje van het geheel afdekken. En vaak zijn er binnen deze facetten meerdere leveranciers die alle hun eigen systeem hanteren. Dit resulteert in de praktijk in situaties waarbij één klant een veelvoud aan systemen heeft, die vaak niet onderling communiceren.

Besseling heeft de laatste jaren veelvuldig het verzoek gehad of we besturingen konden overnemen, of juist data ter beschikking konden stellen aan andere partijen.

In samenwerking met VanderLaan BV is Besseling vorig jaar gestart met de ontwikkeling van een nieuw platform t.b.v. standaardisering van besturingssystemen in ons vakgebied. Hiermee zou het mogelijk moeten zijn op het systeem voor elke onafhankelijke facette in te kunnen zetten, maar juist ook om meerdere facetten te combineren. Denk hierbij aan de integratie van bijvoorbeeld ventilatiesysteem voor droogwanden tbv uien of bloembollen met de temperatuur regeling en de vochthuishouding, of een combinatie machinekamersturing, koudesturing en CA-bewaring, of een zuurstofbeheerssysteem icm een diepvrieskoudesturing en een deurblokkeringssysteem.

We noemen het platform UCAP: Universal Controlled Atmosphere Platform.

Doelstelling is om het systeem eind 2019 in te kunnen zetten. We zullen u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Noord-Holland en het ministerie van Economische zaken in het kader van MIT.

Dziękujemy za zapisanie się do naszego biuletynu.